QR Kód je veľmi účinný v letákoch

QR kódy sa dnes na Slovensku využívajú  iba v malej miere. Väčšinou ich vidíme iba na billboardoch a to aj len od veľkých firiem ako Coca Cola, ČSOB alebo McDonald. Tieto firmy sa pokúšajú takto ponúknuť zákazníkom okrem textu na billboarde aj webový obsah, kde môžu uviesť oveľa viac informácii, ďalšie produkty alebo prebiehajúce akcie. Pritom tieto extra informácie a akcie sú vždy aktuálne, keďže sú na internete a môžu ich ľahko meniť. Pri tom odkaz na ne pomocou qr kódu zostava nezmenený a tak billboard môže zostať aj niekoľko mesiacov aktuálny a nevznikajú zbytočné náklady na tlač a vylepovanie nových.

Prečo by podobnú techniku nemohli použiť aj malé firmy, podniky? Predstavte si, že máte reštauráciu. Ako skoro každá reštaurácia aj vy sa po čase, kedy upadne nával z prvotných návštevníkov, ktorí prišli vyskúšať niečo nové, rozhodnete rozšíriť  povedomie ostatných, ktorí ešte u Vás neboli. Najčastejším propagačným materiálom v tomto prípade sú reklamné letáky. Najmete si nejakého kamaráta alebo grafika, ktorému zaplatíte nemalé peniaze za návrh letáka s Vašou ponukou jedál, párkrát mu to vrátite na prerobenie, až kým nebudete spokojný. Potom letáky treba ešte vytlačiť a poroznášať, čo sú ďalšie nemalé peniaze, a zostava už len čakať na zákazníkov.

Super, vaša reklamná kampaň mala úspech a môžete sa tešiť z nových i starých návštevníkov. Avšak po krátkom čase nastáva opäť pomalý úbytok a tak chcete návštevníkov znova motivovať. Vymyslite akciu, kde k jedlu dostanú džbán studenej citrónovej vody zdarma. Ale ako informovať ľudí o tejto akcii? Znova najímať grafika, tlač a rozvoz letákov?

Nie! Prečo? Veď už ste to raz platili!
V tomto prípade by bolo ideálne mať ten leták digitálny a upravovať jeho texty na diaľku z pohodlia domova. To by bola paráda, ale aj riadne drahá. Ale mám pre Vás riešenie, ktoré okrem trochu Vášho času nestojí skoro nič. Použite QR kód s pútavým textom : ‘Pravidelne skenuj pre aktuálne akcie!’ a už len editujte obsah, na ktorý qr kód odkazuje. Okrem tých, ktorí to budú naozaj pravidelne kontrolovať sa určite nájdu aj takí, ktorí objavia Váš leták až po čase a predstavte si, oni budú vedieť o práve prebiehajúcich akciách a nie o tých, ktoré skončili pred týždňom. Nie je to úžasné? Ten istý leták, ktorého výrobu ste zaplatili iba raz, zaujme a poskytne aktuálne informácie ľudom stále keď ho vezmú do ruky aj po polroku, keď vypratávajú kopu s ostatnými letákmi.

Tak čo poviete na takéto šetrenie? A to nešetríte len svoju peňaženku, ale aj stromy, kedže ten papier na leták treba aj z niečoho vyrobiť. Tak neváhajte a aj vy použite vo svojom najbližšom letáku QR kód a sledujte jeho účinok na www.codlee.com

Pridaj komentár