QR Kód pre Facebook

V dnešnej dobe sú na Facebooku podľa štatistiky dva milióny Slovákov, z čoho viac ako polovica sú ľudia vo veku od 18 do 44 rokov ( zdroj http://www.socialbakers.com/facebook-overview-statistics/ ). Celosvetovo ani nespomínam, ale tento trend stále rastie. Táto skupina je zároveň najproduktívnejšia a sú to ľudia, ktorí sa radi zabávajú, najviac nakupujú a najčastejšie navštevujú reštaurácie a podniky. Preto je pre každého obchodníka dôležité zamerať sa primárne na túto skupinu, a až potom na ostatné.

Pre kamenné obchody, reštaurácie a podniky je to ťažké, pretože cieľová skupina trávi pri počítači viac času ako niekde na prechádzke. O novom podniku sa teda často dozvedajú z reklamy alebo od známych. A kde sa najrýchlejšie šíria správy? Predsa už na spomínanom facebooku, kde je každý tretí Slovák. Pre majiteľa podniku je teda dôležité mať Facebook fan stránku, ktorú sledujú pravidelní návštevníci, a od nich sa k tejto stránke a neskôr aj ku skutočnej návšteve podniku dostanú postupne ďalší a ďalší. Bez zaujímavého obsahu je však takéto šírenie pomalé a nemá veľký účinok. Preto majitelia týchto stránok sa na takúto propagáciu „vykašlú“ alebo naopak platia nemalé peniaze odborníkom, aby im pomohli.

My však máme pre Vás riešenie zdarma. Stačí, aby niekto odfotil jeden obrázok na svojom mobile a okamžite sa dostane na Vašu stránku. Takýto obrázok sa volá QR kód a môžete si ho ľahko vygenerovať na našej stránke www.codlee.com. Stačí ísť na Vašu facebook stránku, skopírovať URL adresu, vložiť ju na stránke do políčka a stlačiť na „Generovať“. QR kód si stiahnete, vytlačíte a rozmiestnite na stoly vašej reštaurácie, umiestniť ho k reklame v novinách alebo letákoch a nakoniec už len sledovať počet nových fanúšikov a nových návštevníkoch v podniku.

Spomínaný spôsob je pre Vás jednoduchý, ale pre používateľa, ktorý ma v mobile internet nie ideálny. Pretože musí čakať na načítanie celej facebook stránke a Like tlačítko si nemusí ani všimnúť. A preto sme pre Vás pripravili ešte lepšiu službu. Registrujte sa u nás a zdarma si vytvoríte len vložením vyššie spomínanej URL adresy prístupnejšiu stránku, kde používateľ uvidí veľké tlačidlo „Like“, ktoré sa mu načíta oveľa skôr ako predchádzajúci spôsob a tak nie je ani odradený z dlhého čakania na zobrazenie stránky, ktoré pri mobilnom internete môže trvať aj desiatky sekúnd. Z toho vyplýva aj pravdepodobnejšie kliknutie na Like vašej fan page. Samozrejme vždy má možnosť isť aj na originálnu fan page na facebooku jediným kliknutím.

Veď na porovnanie si to skúste sami: (alebo si to pozrite tu)

qr kod facebook

A najlepšie na tom je, že je to zdarma, tak neváhajte a registrujte sa na www.codlee.com (url na registráciu), vygenerujte qr kód, publikujte ho a získavajte návštevníkov.

PS: ak hľadáte lepší spôsob na interakciu s ľudmi, prečítajte si aj tento článok  o QR kódu pre obchod.

Pridaj komentár